lys mælkechokolade

Sådan spiser man god chokolade

Er du ligesom de mange andre, der også spiser chokolade forkert? Få hemmeligheden til, hvordan man spiser god chokolade på den bedste vis lige her.

Du kender det helt sikkert. Der bliver serveret noget mørk chokolade, du smager det… men hov? Det smager pokkers bittert. Bitterheden skyldes dels det høje kakaoindhold. Men mange er ikke klar over, hvordan man kan nyde chokoladen uden en overdrevet bitterhed. Det handler om at spise chokoladen korrekt.

Mange tager blot et stykke chokolade i munden, og lader tænderne knuse det med det samme. Det er en dårlig idé, hvis man vil nyde chokoladen fuldt ud. Faktisk er måden, man spiser chokolade på, helt anderledes, hvis man vil få det bedste frem i smagen.

 

Hvordan spiser man chokolade?

Chokoladen skal have lov til at ligge på tungen, så det smelter. Altså nyde et stykke chokolade, som du spiser en bolche. På den måde kommer sødmen frem i chokoladen, hvorfor chokoladen vil fremstå markant mindre bitter.

Hos Sweetpleasure har vi selv foretaget testen, og vi kunne tydeligt smage forskel. Vi prøvesmagte vores 75% mørk chokolade, hvor vi prøvede to smagsmetoder:

1) At knuse chokoladen med tænderne øjeblikkeligt.

2) At lade chokoladen smelte på tungen stille og roligt.

Her var forskellen tydelig. Bitterheden var til at spore ved metode nr. 1, hvor sødmen fik liv til at blomstre frem og danse på smagsløgene, når vi brugte metode nr. 2.

Og så er der også en sidste fordel ved at lade chokoladen smelte på tungen: En plade chokolade varer længere, hvorfor du kan nyde smagen i endnu længere tid.

Der var svaret på; hvordan spiser man chokolade?