chokolade opskrift

Verdens bedste chokoladekage opskrift

Chokoladekage opskrift – verdens bedste opskrifter, der alle smager skønt.

Vi har samlet de absolut bedste opskrifter på chokoladekage. Læs med nedenunder og se, hvilken du har lyst til at bage. De smager alle skønt og er nemme at lave.

 

Nem chokoladekage opskrift

 

Chokoladekage med citronglasur

En skøn chokolade med frisk citronglasur. Den er nem at lave og kræver ikke specielle ingredienser.

Ingredienser til chokoladekage opskrift:

180 gram sukker

2,5 tsk. vaniljesukker

4 spsk. kakao

1/4 tsk. salt

1 spsk. pulverkaffe opløst i 1 spsk. kogende vand

2 æg.

90 gram mel

100 gram smeltet smør

 

Ingredienser til citronglasur:

1,5 spsk kakao

150 gram flormelis

Citronsagt af 1/2 citron.

Tilsæt lidt vand, hvis nødvendigt.

 

Start med at komme æggene og sukkeret i en skål. Find dernæst et piskeris og pisk æg og sukker sammen i et par minutter, så det bliver luftigt. Nu skal de tørre ingredienser sigtes i. Når det er gjort, så skal det smeltede smør tilsættes sammen med kaffen. Find en springform, som du smører med smør, og hæld dejen deri. Nu skal kagen bages i ca. 30 minutter ved 190 grader. Når chokoladen er færdigbagt, skal den køle. Dernæst tilsættes citronglasuren. Du kan også pynte den med flødeskum eller andre frugter – fx syltede frugter.

 

Chokoladekage med bær og flødeskum

Skøn chokoladekage med flødeskum og friske bær, som tilsammen giver en hyggelig smagsoplevelse.

Ingredienser til chokoladekage opskrift:

6 æg

7 dl. sukker

1/4 tsk. salt

4,5 dl. hvedemel

1,5 dl. kakao

300 g. smør

1 spsk. vaniljesukker

 

Ingredienser til pynt:

Jordbær

Hindbær

3 dl. piskefløde

Blåbær

Evt. mynteblade

 

Start med at smelt smøret. Dernæst skal æg og sukker piskes sammen i en skål, så det bliver til en luftig masse. Nu skal mel, salt, kakao og vaniljesukker blandes i. Det skal vendes forsigtigt i, fordi ønsket er at bibeholde så meget af den luft, du har pisket i, som muligt. Slutteligt hældes det smeltede smør i dejen. Find en ønsket form og dæk bunden og siderne med bagepapir. Nu skal chokoladekagen bages i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter. Når kagen er færdigbagt, skal den køles af, før pynten kommer på.

Når kagen er afkølet, skal den skæres ud i stykker af firkanter. Nu skal der piskes flødeskum, som tilsættes på de enkelte stykker. Pynt kagen med jordbær, hindbær og blåbær – tilsæt evt. et par mynteblad; det giver grøn pynt og en frisk smag.

 

Chokoladekage med nødder og kaffe

En nem chokolade med kaffe, creme og knasende nødder. Mmmmh….

Ingredienser til chokoladekage opskrift:

150 gram smør

150 gram hasselnøer

200 gram sukker

1 dl. ekspressokaffe

4 æg

2 spsk. mælk

3 tsk. bagepulver

175 gram hvedemel

1,5 spsk. kakao

 

Ingredienser til creme:

300 gram smør

100 gram mørk chokolade

2 spsk. mælk

2-3 spsk. likør (kan undlades, hvis fx børn skal spise med)

 

Ingredienser til overtræk:

2 dl. piskefløde.

150 gram mørk chokolade (til at smelte)

50 gram hasselnøder

50 gram mørk chokolade (til at hakke)

 

Chokoladekage opskrift: Start med at blend nødderne fint – du kan også vælge at hakke dem med en kniv. Pisk derefter smør og sukker sammen til det bliver lyst, og tilføj så æggene – ét ad gangen. Bland dernæst mælk, kaffe og likør sammen. Vend nu nødder, mel, kakao og bagepulver i æggemassen og tilføj også mælken, kaffen og likøren. Kom nu dagen i tre forskellige springforme, som er smurt med smør. De skal alle tre bages i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Tag dem ud og lad dem køle af.

 

Creme: Smelt chokoladen stille og roligt og lad det derefter køle lidt af. Tilsæt smør i chokoladen, så det smelter. Tilføj også flormelis, mælk og likør. Nu skal cremen køles ned – og det gøres i køleskabet.

Nu skal kagen samles med creme og chokoladekage. De tre kager skal stables som en lagkage, hvor cremen skal fordeles i hvert lag.

 

Overtræk: Smelt de 150 gram mørk chokolade og tilsæt fløde – lad det stå og køle lidt af. Når den er kølet lidt af, så pisk den let til den bliver til en jævn creme. Nu skal de 50 gram chokolade hakkes, og det samme skal nødderne. Smør nu cremen på chokoladekagen, og drys til sidst de hakkede nødder og den hakkede chokolade ud over.

 

Svampet chokoladekage

En skøn chokoladekage, der er nem at lave og samtidig smager fantastisk. Den er fugtig og saftig indeni.

 

Ingredienser til chokoladekage opskrift:

200 gram god mørk chokolade

1 ekspressoshot

1 vaniljestang

3 spsk. mel

6 æg

200 gram smør

250 gram sukker

1 lille nip salt

 

Start med at smelt smøren i en gryde. Imens smøren smelter, så pisk sukker, æg og vanilje sammen i en skål til det bliver lyst og skummende. Når æggemassen er tilpas skummende, så piskes de 3 spsk. mel ind i massen.

Når smørret er smeltet, så skal gryden tages af varmen, hvorefter chokoladen tilsættes til det varme smør, så chokoladen kan smelte. Når chokoladen er smeltet tilsættes ekspressoshottet, og sørg for at rør det godt rundt.

Nu skal chokolademassen og æggemassen blandes sammen. Hæld derfor forsigtigt chokolademassen over i æggemassen stille og roligt – lidt ad gangen.

Smør en springform med smør, og hæld dernæst dejen i formen. Nu skal kagen i ovnen, og det skal den i ca. 20-25 minutter ved 175 grader. Bemærk, at kagen ikke skal være 100% færdigbagt – det er meningen, at den stadig er lidt ubagt og saftig i midten.

Det anbefales, at kagen sættes på køkkenbordet dækket med et hviskestykke i ca. 24 timer.

 

Klik her for at se opskriften på video. 

 

Simpel chokoladekage

En meget simpel chokoladekage, som er så nem at lave, at alle kan lave den. Og så smager den skønt.

Ingredienser til chokoladekage opskrift: 

25 gram kakao

1 dl. mælk

2 teskefulde bagepulver

2 teskefulde vaniljepulver

3 æg

3oo gram sukker

225 gram hvedemel

175 gram smør

 

Ingredienser til pynt:

1 spiseskefuld vand

200 gram flormelis

Eventuelt krymmel

 

Start med at tænd ovnen på 180 grader på varmluft. 

 

Dej til Chokoladekage: Start med at tilføj smørret til en gryde. Tænd derefter for et svagt blus, og lad smørret smelte stille og roligt. Nu skal kakaoen hældes i smørret, hvorefter du skal piske det grundigt rundt. Tag nu en anden skål, hvori du knækker æggene og hælder vaniljesukkeret og sukkeret i. Nu skal ægge- og sukkermassen piskes luftig; det tager et par minutter. Find nu en sigte og sigt hvedemel og bagepulver i den luftige æggemasse. Slut nu af med at hæld smørret med kakao i dejen til chokoladekage.

Hæld dejen i en bradepande, som du har smurt grundigt med smør. Nu skal kagen bages i ovnen i ca. 25-30 minutter på 180 grader ved varmluft.

 

Pynt: Nu skal der laves en simpel glasur. Det er meget simpelt. Hæld flormelis op i en skål og tilsæt derefter vandet. Nu skal det blot røres rundt, til der ingen klumper er i dejen. Hæld derefter glasuren over kagen. Ønskes krymmel, så hæld det ovenpå glasuren, mens den stadig er flydende.

 

Chokoladekage med banen

En nem chokoladekage opskrift med skøn smag og bananer.

Ingredienser til chokoladekage opskrift: 

150 gram smør

150 gram sukker
150 gram hvedemel
1 teskefuld bagepulver
3 æg
3 spiseskeer kakaopulver
4 spiseskeer kogt vand
100 gram 75% mørk chokolade
2 bananer

Ingredienser til glasur:
75 gram mørk chokolade
75 gram flormelis
50 gram smør
2 spiseskefulde mælk

Evt. pynt med kokos, hakket chokolade eller andet

 

Start med at tænd din ovn på 180 grader – husk: Det skal være med varmluft.

Nu skal smørret smeltes i en gryde. Smelt smørret stille og roligt, og når det er smeltet, så lad det køle lidt af. Du kan nu sætte noget vand til at koge i en elkedel eller i en gryde. Find nu en skål frem, hvori du hælder bagepulver, sukker og mel i og blander rundt.

Nu skal du tage dit kakao op i en lille skål, hvorefter du blandet er sammen med det kogte vand. Rør det hele godt sammen. Tilsæt nu det smeltede smør i kakao-massen. Tilsæt nu æg i massen et æg af gangen. Rør alle æg ud i dejen og hæld derefter ægge- og kakao-massen over i melet, sukkeret og bagepulveret. Nu skal det hele røres godt sammen – der må ikke være nogle klumper.

Hak nu den mørke chokolade groft og hæld det i dejen. Mos også bananerne med en gaffel og hæld dem i dejen. Hæld nu dejen op i en springform, der enten er smurt eller beklædt med bagepapir. Kagen skal nu bages i 20 minutter. Tjek efter 20 minutter, om kagen er færdig ved at stække en kniv i midten, og hvis der ikke vedhænger kagerester, når du trækker op, så er kagen færdig.

Du kan nu hælde glasur over kagen. Du kan også pynte med krymmel eller mere mørk chokolade. Velbekomme.