chokolade efter løbetur

Chokolade gavner din træning

Forskning viser, at chokolade kan være det perfekte valg af snack i forbindelse med din træning.

Skal du vælge en snack før eller efter din træning, så er mørk chokolade et godt valg. Det skriver Camilla Spagner, som er ernæringsekspert og cand. scient i human ernæring. Hun lister nemlig en lang række forslag til en snack, som er yderst velegnet til dem, der dyrker motion og bekymrer sig om sin sundhed. Her indgår mørk chokolade som et oplagt emne, skriver hun.

Ernæringseksperten understreger, at det er vigtigt, at du vælger en mørk chokolade, hvor kakaoindholdet er højt. Hun anbefaler, at chokoladen mindst indeholder 70% kakao.

 

Bedre kondition af chokolade

Også andet forskning viser, at chokolade har en gavnlig effekt på din træning. En forskning foretaget af International Society of Nutrition viser tydelige resultater. Forskningen gav en gruppe motionister 40 gram chokolade om dagen over en periode. Herefter var resultaterne markante. Resultatet var, at motionisterne brugte mindre ilt ved at cykle, end de gjorde tidligere. Chokolade var altså med til at øge de resultater, der kommer fra træningen. Motionisterne kunne ydermere cykle længere, når de skulle sprinte i to minutter, efter de havde spist 40 gram chokolade hver dag i et par uger.

Forskningen anbefaler derfor 40 gram chokolade om dagen, men du skal være opmærksom på to ting:

  1. Chokoladen skal indeholde et højt kakaoindhold.
  2. Du bør begrænse dit daglige indtag til 40 gram.

Forskerne fortæller, at effekten ved at spise chokolade efter træning kan sammenlignes med at indtage rødbedesaft. Forskning tyder nemlig på, at også rødbedesaft har en gavnlig effekt på din træning og resultaterne heraf.

Også en undersøgelse fra London Kingston University understreget de gavnlige effekter ved at spise mørk chokolade i forbindelse med træningen. Resultaterne af undersøgelsen viste, at mørk chokolade kan bidrage til at udvide dine blodklar, hvilket giver bedre kondition. Hertil kommer positive indvirkninger på hjertekar-systemet, som mørk chokolade medbringer.

 

Ydermere er chokolade sexet. Politikken har foretaget en undersøgelse, som viser, at hele 48% forbinder det med romantik, og 28% forbinder chokolade med sex ( https://www.sexidetfri.dk/ ).